marcaje rutiere, ploiesti, trecere de pietoni

Se pare că Ploieștiul are tot mai multe hibe legate de felul în care au ajuns să arate marcajele rutiere. Nu doar cetățenii orașului au nemulțumiri vis a vis de această situație, ci inclusiv marcajele rutiere se află într-un protest spontan. Declarațiile acestora subliniază nenumăratele probleme care pun viața șoferilor și a pietonilor în pericol. Iată ce spun câteva dintre marcajele rutiere aflate la protestul spontan, marcaje care își doresc ca viața cetățenilor să fie o prioritate!

Declarație anonimă:

“Sunt un marcaj rutier de pe străzile din Ploiești. Sunt trist și abătut pentru că mă simt inutil. Momentele în care mă simt absolut inexistent în viața cetățenilor s-au înmulțit. Aveam impresia că sunt capabil să salvez viețile oamenilor, dar sunt tot mai puțin vizibil. Speram să fiu obligatoriul oriunde m-ar pune, dar pare că e doar un mit.

Citește și: Monica-Andreea Arghir, elevă cu 10 pe linie la bacalaureat: “Susțin cu vehemență predarea educației sexuale în școli și mi se pare absurd faptul că acest subiect este tabu”

Urmele cauciucurilor care frânează brusc, vremea imprevizibilă și gunoaiele care gonesc prin oraș mă fac să fiu doar o amintire.”, spune marcajul rutier care a dorit să își păstreze anonimatul.

Semaforul:

“Sunt pro mediu și iubesc natura. Să nu se înțeleagă greșit. Vă rog, dați la ziar și spuneți totuși ce anume se întâmplă în urbea asta. Speram ca cineva să îmi simtă lipsa și să acționeze în consecință. Mă simt stânjenit că nu îmi pot face datoria. M-au ascuns după frunzele unor copaci iar mulți dintre șoferi sunt dezorientați.”

Mă simt vinovat pentru fiecare frână bruscă din trafic, dar mai ales pentru momentele în care efectiv ajung să fiu desființat. Faceți ceva în acest sens, vă rog!, a completat semaforul, un prim semn de circulație care susține protestul marcajelor rutiere.

Linia dublă continuă:

“Am trăit și vremuri mai bune. Existau șoferi care mă vedeau din timp și mă urmau cu atenție până când o altă bandă se ivea în cale. Mulți dintre șoferi, probabil ceva mai iscusiți, reveneau la mine cu drag și nu se grăbeau să ajungă la destinație. Acum mă aflu la limită! În primă fază sunt linie dublă continuă, apoi linie întreruptă iar în cele din urmă, stradă fără viitor.

Citește și: Grigore Bianca, model și artist la Casa de Cultură a Studenților Ploiești: “Modelele sunt împinse să fie cât mai slabe și mai tonifiate, neavând control asupra sănătății fizice, psihice și emoționale”

Nici eu nu știu ce să mai cred! Artiștii care mi-au dat viață au avut intenții bune, dar se pare că din neglijența unora am ajuns să fiu ștearsă și ineficientă. Pe anumite porțiuni am ajuns să mă fac total invizibilă. Nu înțeleg ce sens mai are viața mea… dar viața șoferilor îmi doresc să fie sigură. Nu e mai e loc de amânare. Cineva să vină să mă desenze.”

Un STOP fără prioritate:

“Îmi cer drepturile! Ăștia din administrație sunt inconștienți? Chiar dacă nu mă văd, eu exist. Sunt aici și vreau să-mi fac datoria. Să se oprească cineva asupra acestei probleme și să o rezolve. Nu e vorba de înjurăturile pe care le primesc când se tamponează doi cetățeni, ci de viețile pe care am ajuns să le iau din cauza faptului că nu mă fac vizibil. Vreau să fiu mare și să salvez vieți. Da, viața are prioritate!”

Trecerea de pietoni:

„Este ultima dată când vă avertizez! Sunt multe zone în oraș în care efectiv am dispărut. Nu știu cine m-a șters, dar existența mea este esențială. Cum s-a ajuns la o astfel de situație? Pietonii îmi reproșează zilnic că nu știu dacă sunt sau nu o trecere de pietoni. Bunul meu prieten albastru, bătut de soare și suspendat pe stâlp este, în multe dintre cazuri, la fel de inutil ca mine.”

De ce? Chiar nu mai însemnăm nimic? Mă aflu în situația  în care am ajuns să pun tot mai multe vieți în pericol și am impresia că vina e doar a mea. Rezolvați problema sau dacă nu, vă implor, desființăți-mă!

Intersecția:

„Sensul meu era să le ofer participanților la trafic o direcție în viață. Știam că vizibilitatea mea îi conduce pe pietoni și șoferi, în siguranță, acolo unde aceștia își doresc. Totul s-a schimbat, în rău, de când sunt plină de gropi și nemarcată. Fur viețile oamenilor și tamponez mașini rătacite. Vă spun cu durere că e momentul să îmi închei cariera. Fără marcajele rutiere sunt degeaba.”

Nimeni nu ascultă ce avem de spus, nimeni nu scrie marcajele iar romburile de prioritate lipsesc cu desăvârșire. Dacă ești șofer și ți-am ghidat drumurile, ai grijă de mine, dar mai ales de tine. Viața ta nu se oprește în intersecție!

Acestea au fost doar câteva dintre declarațiile pe care am reușit să le redăm cu acuratețe de la protestul spontan al marcajelor rutiere din Ploiești. Se pare că acesta este doar începutul unei atente campanii de conștientizare a riscurilor la care se suspun șoferii din pietonii din Ploiești atunci când traversează o intersecție și nu numai. Revenim cu detalii pe parcurs ce acestea apar. 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău