educatie, platforma, indrumare in cariera, bun in cariera

Tot mai mulți tineri se încadrează în categoria NEET, termen care se folosește pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Nu e de mirare că tinerii nu știu ce vor cu viața lor din moment ce programele de consiliere vocaționale, deși existente, nu sunt o chestiune obligatorie, ci facultativă. Ca răspuns la nevoile tinerei generații, o platformă promite să îi îndrume pe elevi și studenți pe drumul către o carieră de succes prin completarea unor teste specializate și a unor întâlniri virtuale cu psihologi, mentori și consilieri vocaționali.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când găsesc ceva fain pe internet nu mă las până nu îmi pun buricele degetelor la treabă. Am descoperit ceva bun de tot pentru tinerii din ziua de azi. Un fel de doctorie internaută menită să le dezlege misterele celor mai mulți dintre elevii și studenții care nu știu ce vor să facă cu ziua de mâine și pe ce drum să o apuce.

Internetul e mare iar Zoom-ul e sfânt

Instrumentele de care vă spun se regăsesc pe o platformă dedicată și care se află la doar un click distanță de tinerii, profesorii și părinții interesați de așa ceva. Site-ul se numește BunInCariera.Ro și promite autocunoaștere, îndrumare specializată în carieră și mentori cu care să discuți pe Zoom pentru a prinde curaj și a afla care este cel mai potrivit drum profesional.

Citește și: Monica-Andreea Arghir, elevă cu 10 pe linie la bacalaureat: “Susțin cu vehemență predarea educației sexuale în școli și mi se pare absurd faptul că acest subiect este tabu”

Să se ia un burete sau măcar o gumă de șters și să se folosească pentru a scoate din memoria colectivă ideea că nu se poate, nu avem cu ce și suntem depășiți de situație. Există, se află și se regăsește! E pentru tineri și e despre nevoia de consiliere vocațională care până în prezent a tot întâmpinat hibe.

Nu spun că platforma rezolvă tot și că tinerii vor afla adevărul absolut despre aptitudinile pe care le au, dar sunt sigur că proiectul este un început care merită aplauze și susținere. Cine se gândea că o mână de oameni ar putea face, în mod voluntar, ceva atât de prețios pentru tineret?

Cum funcționează povestea?

Intri pe site, îți faci un cont și începi să răspunzi la întrebările din platformă. Am descoperit testul inteligențelor multiple și chestionarul valorilor. Imediat ce am primit rezultatul testelor, în mod gratuit și rapid, a rămas să îmi programez o întâlnire online, pe Zoom, cu un specialist. Acesta este pragul, consider eu, important, pe care fiecare tânăr merită să îl facă pentru a se cunoaște mai bine pe el însuși. Repet, totul gratuit! 

Pe platformă există psihologi, consilieri vocaționali, mentori și mulți alți oameni, profesioniști, care își alocă în mod voluntar din timpul lor pentru a facilita drumul tinerilor către cariera pe care și-o doresc. 

Mami și tati au intenții bune, dar…

Acestea fiind spuse, mămica și tăticu nu au ultimul cuvântul în alegerea carierei. Există multe alte posibilități prin care tinerii pot să descopere oportunități în carieră la care nu credeau că vor avea acces vreodată. A nu se înțelege greșit: părinții doresc tot binele din lume pentru cei mici, însă prea mult subiectivism poate să afecteze viitorul tânărului. Să-i lăsăm pe profesioniști să își facă treaba.

Ar fi interesantă o statistică a numărului de tinerii care nu știu ce vor să facă cu viața lor, dar mai ales a adulților care au un job, dar urăsc cu desăvârșire zilele lucrătoare.

Sunt de părere că fiecare om merită să își găsească locul în societate, iar pentru asta e nevoie de timp și explorare. Nu ai de unde să știi unde te potrivești dacă nu știi care este oferta societății și nu încerci din toate câte puțin. Meseriile din ziua de astăzi sunt complet noi față de cele pentru care erau pregătiți oamenii acum 20 sau chiar 30 de ani, oameni care acum sunt părinții noii generații.

Avem soluția, acum hai să o promovăm

Dacă ești părinte și citești acest text, pune-l pe tânăr în fața testelor și ajută-l să se cunoască cu adevărat. Va afla ce îi place să facă și ce anume are de făcut pentru a ajunge acolo unde visează. Dacă ești tânăr și încă nu știi ce faci mâine sau cum va arăta viitorul tău, platforma asta de care îți povestesc este ceea ce cred eu că îți va debloca toate gândurile și îți va elimina frustrările din viața ta. 

Citește și: Grigore Bianca, model și artist la Casa de Cultură a Studenților Ploiești: “Modelele sunt împinse să fie cât mai slabe și mai tonifiate, neavând control asupra sănătății fizice, psihice și emoționale”

Profesorii și lucrătorii de tineret sunt rugați să exploreze platforma și să dea mai departe astfel de oportunități benefice pentru viitorul tinerilor și nu numai.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău