ambarcatiuni, croziera de o zi, Lefkada

Grecia nu este doar despre incendii, ci și despre turiștii care caută relaxare și concedii reușite. În cadrul articolul vei citi despre experiența de vacanță din Lefkada și care sunt prețurile la cazare, mâncare și distracții. Vezi poze cu insula Lefkada și cele mai frumoase plaje.

Sunt ani buni de când aleg să îmi petrec vacanța de vară în Grecia și să las litoralul românesc să fie doar o amintire, cel puțin până când își mai revine țara asta.

Citește și: Povestea avocatei Cătălina Dafinescu: “Contează foarte mult să poți rezona cu oamenii și să fii empatic cu situația lor, indiferent de problema în care aceștia sunt implicați”

Cu vaccin la purtător și răbdare fără limite, căci am mers cu mașina undeva la vreo 15 ore din Ploiești până în Lefkada, m-am cazat într-o oază de liniște, cu peisaje cum rar vezi în România. 

Rezervarea vacanței în Lefkada

Căutările și rezervarea în sine au fost făcute cu aproximativ două luni înainte. Am folosit airbnb, o aplicație care este disponibilă la nivel internațional și care este un soi de booking.com. Totuși, e mai puțin formală și poți vorbi direct cu gazda, online, înainte de a rezerva și plăti sejurul. 

În Lefkada nu am dat de incendii și nici covidul nu părea a fi o prioritate pentru cei care veniseră pentru relaxare și distracție.

Treaba cu covidul nu e neapărat bună în contextul pe care îl trăim la nivel national. Însă, recunosc, relaxarea te face să uiți uneori că masca e obligatorie acolo unde sunt oameni la tot pasul. Au fost plaje unde șezlongul se închiria și cu o zi înainte. 

Grecii știu să facă turism

Ideea acestui articol nu este neapărat pentru a vă recomanda anumite plaje din Lefkada. Articolul dorește să transmită foarte clar faptul că grecii se pricep mult mai bine decât românii să facă turism. Chiar și în vreme de pandemie! De ce zic asta?

Totul pornește de la atitudinea pe care grecii reușesc să o aibă față de turiști, indiferent de naționalitatea acestora. La restaurant nici nu te așezi bine că aterizează o sticlă cu apă rece, la 2 litri, din partea casei.

Nu există presiune pe a comanda cât mai rapid, iar conversația cu ospătarul decurge ca între prieteni. E adevărat că este importantă și atitudinea turistului. Totul funcționează pe sistemul: zâmbește și vei primi zâmbete!

Lefkada are prețuri pentru toate buzunarele

Dacă ieși în oraș, într-una dintre seri, chiar în inima Lefkadei, poți să îți petreci timp de calitate cu prietenii și să mănânci bine (pun si ceva băutură la socoteală). Costurile ajung la aproximativ 30 de euro de persoană. Serios!

Îți iei si ceva sofisticat, îți pun și bere sau vin pe masă, primești și desert gratuit, iar la final ai bani și de o înghețață, d-aia cu trei cupe la alegere. 

Lefkada e o insulă liniștită, fără prea mult zgomot după ora zece seara. E recomandat să vii pe insulă mai ales dacă ți-ai planificat un sejur fără prea multă bătaie de cap. Să nu se înțeleagă că e insulă de pensionare, doar că potențiometru distracției e ușor limitat. 

Ia și tu magneți să punem pe frigider

Suvenirurile sunt un deliciu pentru toți turiștii care știu că atunci când se întorc din concediu, pentru a fi iertați de colegi/prieteni, au de “cărat” magneți de frigider. Vorbesc despre acele mici surprize oferite în semn de amintire. Prețurile încep de la 1 euro pentru un magnet de frigider și ajung până la 40-50 euro, în cazul unor cadouri speciale.

Trepte și plaja pe care nu ai voie să o ratezi

Plaja pe care nu ai voie să o ratezi dacă mergi pe insula Lefkada este Porto Katsiki. După ce îti parchezi mașina cu 10 euro, ai de coborât o serie de trepte abrupte care te conduc către această plajă spectaculoasă. Am prins plaja plină de turiști, iar apa a fost exact ca cea din pozele pe care le văzusem până atunci doar pe internet.

Peisajul e de vis, iar turiștii pot comanda de mâncare direct de pe plajă. Se pot închiria șezlonuri și umbrele de soare. Pentru a merge la toaletă trebuie să urci toate treptele. Probabil sunt peste 100 de trepte, așadar ai nevoie de condiție fizică bună și ceva răbdare până ajungi la un grup sanitar.

Nu visa, ci mergi într-o croaziera de vis

Dacă îti dorești să vizitezi cele mai importante plaje de pe insula Lefkada este recomandată achiziția unei croaziere de o zi.

Costurile sunt între 30 și 50 de euro iar ziua ta va fi una memorabilă. Vei admira peisaje pe care în mod normal nu le-ai putea vedea pentru că nu ai avea acces la ele decât cu barca. Exemplu: Peștera Papanicolis, din insula Meganisi.

Dacă vrei să simți adrenalina la maximum poți opta pentru zbor în tandem cu parapanta. Experiența nu este lipsită de peripeții și emoții la maximum, mai ales dacă faci asta pentru prima dată.

Liniște, relaxare și Lefkada

În concluzie, Lefkada este locul potrivit pentru a veni cu familia sau prietenii dragi. Este un loc minunat pentru a-ți încărca bateriile. Ai parte de peisaje de vis și șansa de a gusta din preparatele tradiționale ale greciei.

Citește și: Vremea lui Busu te trimite cu gându’ la mare, dar te baricadează în casă, cu aerul condiționat dat la maximum

Nu în ultimul rând, costurile pentru un sejur de o săptămână (7 nopți), de persoană, nu ar trebui să depășească 1000 de euro, cu distracții, transport, mâncare și cazare incluse.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău