Ioana Maria Mihalea, gemenii

Ioana Maria Mihalea are 14 ani și este clasa a 8-a în cadrul Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Maria este vicecampioană națională la șah și îi place să citească o carte pe săptămână. Află-i povestea despre performanță în cadrul podcastului Generația lui John.

“Oamenii sunt ca o partidă de șah, compuși din greșeli, zeci de principii, calcule, variante alternative care contribuie la complexitatea felului în care următoarea situație, poziție, va fi, deci, rezolvată.

Citește și: Reacția revoltătoare a unei eleve de clasa a 12-a cu privire la faptul că școlile intră în vacanță spontană pentru două săptămâni

Astfel, eu nu sunt o excepție de la regulă. Sunt pasionată de română, biologie, chimie și matematică – aici suntem într-o poziție de deschidere a partidei, a vieții.

Îmi place să joc șah, să găsesc soluții la orice poziție mi-ar fi prezentată

Deja suntem la începutul jocului de mijloc, mai multe piese sunt acum dezvoltate, își fac prezența auzită- și vreau să înțeleg ceea ce se întâmplă în jurul meu – finalul partidei, unde principiile sunt mai clare și ușor de reținut.

Toate fazele călătoriei care m-a adus până aici sunt presărate cu amănunte, variante de calculat și mici scheme tactice

Jocul de șah și oamenii nu sunt mai mult decât un întreg omogen, și, totodată, sunt părțile a ceea ce compune întregul, fiecare bucățică în fiecare zi, în același timp.”

Urmărește luni, 25 octombrie, începând cu ora 13:00, un interviu cu vicecampioana națională la probele dezlegări și șah rapid, Ioana Maria Mihalea. Aceasta va fi prezentă în cadrul podcastului Generația lui John, live pe Facebook Observatorul Prahovean.

Citește și: Interviu cu Izabela Pădure, educatoare și interpretă de muzică populară: “Unul dintre visurile mele este să îmi deschid propriul afterschool”

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău